Hennepteam ruimt op zes plekken hennepkwekerijen

donderdag 31 augustus 2017

Bergen op Zoom/ Roosendaal/ Klundert - Het hennepteam van politiedistrict De Markiezaten heeft woensdag 30 augustus op zes plekken hennepkwekerijen opgerold. In totaal zijn 713 planten in beslag genomen en vernietigd.

In een woning aan de Beiershil bleek geen hennepkwekerij in de woning te zijn. Wel stonden er in de tuin twee forse hennepplanten. De eigenaar tekende afstand van de planten en deze zijn in beslag genomen.

Aan de Wilgenhof werd een professioneel ingerichte hennepkwekerij inbeslaggenomen. In de kwekerij werden 457 oogstrijpe hennepplanten aangetroffen. In de woning werd een verdachte aangehouden. Uit sporen werd vastgesteld dat er sprake was van voorgaande oogsten. De auto van de verdachte is in beslaggenomen. Verder bleek dat er een illegale aftakking op de energiekabel was gemaakt. De energietoevoer is door de netwerkbeheerder afgesloten.

In een pand aan het Noorwegenpad werd in samenwerking met de wijkagent, in een slaapkamer een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De bewoner werd ter plaatse aangehouden. Uit onderzoek wordt het vermoeden versterkt dat de man onder druk werd gezet door anderen om in een slaapkamer van zijn woning de hennepkweek toe te laten. In de kamer stonden 210 hennepplanten. Ook in deze woning werd de elektriciteit illegaal afgetakt. Door een directe betaling werd de aansluiting ter plaatse hersteld en de woning op het netwerk aangesloten.

Aan de Spoorstraat in Roosendaal werd in een woning in een kweektent een hennepkwekerij inbeslaggenomen. In de kweektent stonden 40 hennepplanten. Deze zijn inbeslaggenomen. De eigenaar werd ter plaatse aangehouden.

In een tuin aan de Ambachtsherenweg in Klundert werd in een speciaal daarvoor gemaakt hok een zeer grote hennepplant en 3 kleinere hennepplanten inbeslaggenomen. De eigenaar werd niet aangetroffen, maar is uitgenodigd voor verhoor later deze week.

Alle aangehouden verdachten zijn inmiddels verhoord en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De inbeslaggenomen hennepplanten zijn vernietigd en de inbeslaggenomen kweekgoederen zijn ter vernietiging afgevoerd. De politie doet verder onderzoek naar de verschillende zaken.

Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:

via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,

via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),

anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,

via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer 079-3458999

 

 

 

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Tholen | 112 alarmeringen Tholen | Goedkoop Tanken in Tholen | Supermarkten in Tholen | Weerbericht Tholen