Wietkwekerij veroorzaakt woningbrand

woensdag 22 februari 2017

Bergen op Zoom - In een woning aan de Jacob Jordaensstraat in Bergen op Zoom is dinsdagavond omstreeks 19.45 uur een brand ontstaan omdat er een in werking zijnde hennepkwekerij met ongeveer 200 planten die in de kruipruimte van deze woning aanwezig was.

De brandweer is na de melding meteen uitgerukt om de brand te blussen. Dit werd ze echter onmogelijk gemaakt omdat de stroom illegaal werd afgetapt buiten de elektriciteitsmeter om en er dus gevaar dreigde voor elektrocutie. Pas rond 22.00 uur kon er geblust gaan worden.

In de tussentijd zijn de vijf woningen in het huizenblok ontruimd door medewerkers van de brandweer. Twee verdachten (62 en 24 jaar oud), beiden bewoners van de betreffende woning, zijn aangehouden door agenten. Zij zijn overgebracht naar het politiecellencomplex in Breda waar ze vandaag (woensdag) gehoord gaan worden over deze zaak. Door de brandweer is een zak met ongeveer 700 gram hennep veiliggesteld. Deze is in beslag genomen door de politie. Door een medewerker van Enexis is de stroomvoorziening van het hele huizenblok afgesloten. Daarna kon de brandweer een aanvang maken met bluswerkzaamheden.

De gemeente Bergen op Zoom is in kennis gesteld van het gebeuren, zij zorgden voor een opvanglokatie voor de bewoners. Alle bewoners konden nadat de brand geblust was weer naar hun eigen huis. De gemeente gaat nu bepalen welke bestuursrechtelijke maatregelen er genomen worden in het kader van de Opiumwetgeving.

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u ook een risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Deze kosten worden uiteraard ook doorberekend naar de gebruiker, uiteindelijk betaalt ook u mee aan de schade die wordt veroorzaakt door hennepkwekers.

Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

-       Aanwezigheid van hennepgeur;

-       Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;

-       Constant zoemend of ronkend geluid;

-       Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

Politie, openbaar ministerie en gemeenten stellen een hoge prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:

-       via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,

-       via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),

-       anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,

-       via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer 079-3458999

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Tholen | 112 alarmeringen Tholen | Goedkoop Tanken in Tholen | Supermarkten in Tholen | Weerbericht Tholen